Zomer 2018

Toekomstdromen bij Speelmeer!

Van 20 t/m 24 augustus 2018

in Sportcentrum De Veur

Van 20 t/m 24 augustus staat sportcentrum De Veur van 10.00 - 16.00 uur op weer op zijn kop. Wat wil jij in de toekomst worden? Elke dag kiezen we andere beroepen.

Wat kost het?

De toegang voor een dag Speelmeer is voor kinderen en volwassenen € 3,10. U kunt met uw pinpas betalen of contant betalen. In dat geval graag gepast betalen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar oud met een ZoetermeerPas hebben op vertoon van deze pas én tegen inlevering van cheque nr. 8 gratis toegang. Geen ZoetermeerPas? Gebruik dan de korting bon uit dit SpeelmeerPaspoort op bladzijde 17.

Waar is het?

Speelmeer in Sportcentrum De Veur

Prtismalaan 40

2718 CX Zoetermeer

Toekomstdromen bij Speelmeer!

Wat kun je bij Speelmeer allemaal doen?

Natuurlijk kun je elke dag sporten, spelen, voetballen in een voetbalboarding, klimmen op een klauterbaan en springen op luchtkussens. Maar ook kun je zwemmen en van de Speelmeerglijberg in het diepe plonzen of in de kano’s of raderbootjes door het zwembad varen. Of speel daar met al het zwembadspeelgoed of duik en spring van de duikplanken.

Er zijn de hele week workshops en je kunt bij de crea-afdeling je creatieve talenten laten zien. Wat je daar knutselt mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Je kunt elke dag een speurtocht volgen, spelen op de Wii of meedoen met diverse workshops, zoals verschillende workshops van sportverenigingen, de kookworkshops, creatieve workshops en nog veel meer. Maar ook kun je meedoen met bingo of wedstrijdjes en gekke spelletjes spelen bij de Speelmeer4kidzzzPresentator, waarbij je leuke prijsjes kunt winnen. Kom mee bouwen aan “Het Fort van DuurSamen Zoetermeer” of speel een computerspel met een groep van 2 Quest entertainment, of laat je ’s middags schminken. Voor de jongste kinderen (4 t/m 6 jaar) is er een programma in de Doezelhoek met filmpjes, knutselen en spelen.

Met mooi weer word je nat met de waterspelletjes op het buitenterrein en kun je iets lekkers maken boven een vuurtje. Of een een panna scoren in de pannakooi. Iedere dag eindigen we met een bijzondere activiteit, een theatervoorstelling of kinderdisco. Naast deze onderdelen is er dagelijks een aanbod van nieuwe, spannende, verrassende, avontuurlijke, feestelijke en creatieve activiteiten.

Let op!

Lever woensdag 22, donderdag 23 of vrijdag 24 augustus het “Speelmeer rapportcijferformulier” (bladzijde 15 en 16) van het SpeelmeerPaspoort in bij de speurtochtkraam in sportcentrum De Veur. Misschien word jij wel de winnaar van één van de mooie prijzen. Doe dat tegelijk met de bon van bladzijde 17. Daarmee kun je een keer grabbelen in de Speelmeer Grabbelkist!

In de Speelmeerweek, uniek en heel bijzonder!

 “Fort DuurSamen Zoetermeer”

We gooien ons keuken- en tuinafval in de groene container. Papier en karton doen we in de papiercontainer of we brengen het naar school, vereniging, of naar de kerk. Dat levert geld op. Heel veel artikelen die je koopt, zitten verpakt in plastic. En eigenlijk willen we dat niet, want het is slecht voor het milieu.

Van 20 tot en met 24 augustus kun je alles wat we afval noemen, meebrengen naar De Veur. We gaan van al het materiaal het fort DuurSamen Zoetermeer bouwen. Plastic flessen, karton, hout, alles wat je anders weg zou gooien, neem je mee. Geen natte vieze spullen, anders dan wordt het een kliederboel.

Met al het materiaal bouwen we die week het fort. En dan zie je dat afval ineens geen afval meer is, maar een grondstof waar je iets nieuws mee kunt maken.

Als Fort DuurSamen aan het eind van de week klaar is, nodigen we een bedrijf uit dat afval opkoopt. Die gaat het dan niet verbranden, maar opnieuw gebruiken. Als we dit met zijn allen zouden gaan doen, dan komt er een moment dat we geen afvalcontainers meer gebruiken, maar grondstofcontainers.

Zo bouwen we samen aan een schoon en duurzaam Zoetermeer.

Welke thema’s heeft Speelmeer in de zomervakantie?

Maandag 20 augustus

Wat word jij bij Speelmeer?

Politieagent, dokter, ambulancemedewerker, dierenarts of dierenverzorger in de dierentuin

Kom het ontdekken bij Speelmeer?

Dinsdag 21 augustus

Wat word jij bij Speelmeer?

Wetenschapper, uitvinder, ontdekkingsreiziger, piloot of astronaut

Kom het uitvinden bij Speelmeer?

Woensdag 22 augustus

Wat word jij bij Speelmeer?

Boer, bakker, kok, tuinman of kweker

Beroepen bloeien bij Speelmeer!

Donderdag 23 augustus

Wat word jij bij Speelmeer?

Timmerman, bouwer, architect, loodgieter of elektricien

Kom bouwen bij Speelmeer!

Vrijdag 24 augustus

Wat word jij bij Speelmeer?

Schrijver, modeontwerper, kunstenaar, zanger, DJ, acteur of danser?

Kom je talenten ontdekken bij Spelmeer!

De complete dagprogramma’s kun je vinden in het SpeelmeerPaspoort 2018

en op deze website bij de digitale bladerversie van het Paspoort 2018 vanaf 28 juni!